logo logo
avatar
3 minutes read

Dil okullarında Afrikalı akımı

Döviz kurundaki artış ve hayat pahalılığı İngilizce kurslarındaki eğitim kalitesini de etkiliyor.  Anadili İngilizce olan eğitimcilerin talep ettikleri maaşın karşılanamaz duruma gelince, kurs sahipleri rotayı  Pakistanlı, Hintli ve Afrikalı hocalara çevirdi. İngilizce kurslarındaki son durumu anlamak için bu alanda eğitim veren dil okullarını incelerken, ilginç tanıklıklara şahit olduk.

NAKİT 11 BİN TL

İlk durağımız olan Şirinevler'de göüştüğümüz dil okulları yetkilileri, fiyatların çevrimiçi ve yüz yüze olmasına göre değişkenlik gösterdiğini söylüyor. Haftada 4 günden toplamda 12 saat süren bir eğitim yaklaşık 3 ayda tamamlanıyor ve fiyatlar nakit 11 bin, taksitle ise 12 binden başlıyor. Online eğitimde ise fiyatlar biraz daha uygun olsa da bireysel olduğu için yaklaşık 10 bin TL'yi bulabiliyor.

PAKİSTANLI HOCA İLE DENEME DERSİ

İşin ilginç yanı ise hocaların hangi ülke vatandaşı olduğunu sormanızla başlıyor. İngilizce eğitimlerini bölgede genellikle Hintli, Afrikalı ve Pakistanlı hocalar veriyor. Nedenini sorduğumuz dil okulu yetkilisi, "Kanadalı ya da İngiliz hocalara bütçe ayıramıyoruz. Hintli hocaların ders saatleri bile 400 TL'den başlıyor.

Pakistanlı bir hoca ile deneme dersi yapıyoruz ve aksanının olmadığını akıcı bir İngilizce ile konuştuğunu fark ediyoruz.

0 Comment